Øvelse 7 - Vi producerer æblesaft | VG3
Projecter »
Øvelse 7 - Vi producerer æblesaft
Vi producerer æblesaft
Fyld to bægerglas med lige meget færdigkøbt æblemos (omkring tre skefulde). Opvarm begge bægerglas med æblemos til 50 grader i vandbad.
Hæld en halv teske enzymer (klaringsmiddel – fx pectin, som man kan købe i Matas) i det ene, rør rundt og lad begge stå et par minutter, mens I holder temperaturen på mellem 40 og 50 grader.
Filtrer begge bægerglas og sammenlign både mængden af æblejuice og hvor hurtigt den dannes.
Det enzym vi bruger her, er oprindelig produceret til, at gøre frugtsaft klar i forbindelse med vinproduktion, men det kan også bruges til at udtrække saft fra frugter.
Kunne vi mon gøre det samme med friske maste æbler? (prøv det, hvis I har tid)
Hvor kan det være en fordel? Hvad tror I det er, der sker?