Galathea 3 og befolkningen | VG3

Projecter »

Galathea 3 og befolkningen

Det betyder dog ikke at Galathea 3-ekspeditionen ikke nåede ud til den danske befolkning. Den var nok den bedst mediedækkede forsknings begivenhed nogensinde i Danmark.

Det betyder dog ikke at Galathea 3-ekspeditionen ikke nåede ud til den danske befolkning. Den var nok den bedst mediedækkede forsknings begivenhed nogensinde i Danmark. Fra august 2006 til september 2007 bragte de tre medsejledne dagblade, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Politiken, i alt 2603 unikke artikler om Galathea 3, hertil skal lægges de gentryk af artiklerne der efterfølgende blev bragt i de mindre aviser. I alt blev der i den samlede danske presse bragt ikke mindre end 15.491 artikler om Galathea 3 undervejs og efter ekspeditionen. I løbet af togtet blev der i gennemsnit bragt omkring 57 artikler om dagen på landsplan.

I en ofte citeret undersøgelse gennemført af Rambøll Management for Dansk Ekspeditionsfond umiddelbart efter ekspeditionens afslutning, fremgik det at 82,8% af de adspurgte havde hørt om Galathea 3 og 21,7% angav, at ekspeditionen har påvirket deres interesse for forskning og videnskab.

Nu er kvantitet ikke det samme som kvalitet, og det vil være forkert at påstå, på baggrund af de ovenstående tal, at Galathea 3 Ekspeditionen blev folkeeje. Der er dog ingen tvivl om at den avislæsende del af befolkningen blev eksponeret dagligt for information om ekspeditionen, og hvad der foregik ombord på ’Vædderen’.