Genopbygning af huse til beboelse | VG3

Projecter »

Genopbygning af huse til beboelse

Ifølge en lovbestemmelse, skal alle, som mistede deres hjem i tsunamien, have fået et sted at bo i juni 2007.

kul-05.jpg

kul-05.jpg

I baggrunden ser man Sugandas gamle hus. Foran står det nybyggede hus, som er på de 35 kvm, som er standarden. Der er mange variationer i, hvordan husene er blev bygget.
kul-03.jpg

Denne type hus omtalte flere som ’flot’. Det flotte hænger nok delvist sammen med de to tage, hvilket man ser på mange bygninger. Sugandas gamle hus har, som man kan se, således også to tage.
kul-06.jpg

Forskellige organisationer har fået forskellige enterpriser. Her ser man det, som kaldes ’den tyrkiske landsby’, hvor Tyrkisk Røde Kors har opført alle husene i en hel by.
kul-07.jpg

Alle huse er ens. Og alle er enige om, at de tyrkiske huse er de bedste huse, fordi de er bygget i god kvalitet.
kul-09.jpg

Ifølge en lovbestemmelse, skal alle, som mistede deres hjem i tsunamien, have fået et sted at bo i juni 2007. Det er der imidlertid mange, som ikke har, og mange af dem bor i barakker, som disse.
kul-10.jpg

Disse barakbeboere har boet i forskellige barakker siden tsunamien og har endnu ikke fået tilbud om noget nyt sted at bo. De er naturligvis bange for aldrig af få det, især fordi de officielt allerede burde have fået et sted at bo.

kul-08.jpg

Acehneserne følger den påklæningskodex, som bl.a. religiøse institutioner indskærper. Kvinder skal således dække deres hår, når de er på offentlige steder, hvilket ca. 10% dog ikke gør. Mænd må ikke gå i shorts. Og når man bader, foregår det i ret påklædt tilstand.