Accra i dag | VG3

Projecter »

4071
Accra i dag

I dag er Accra en af de rigeste og mest moderne storbyer på det afrikanske kontinent.

I dag er Accra en af de rigeste og mest moderne storbyer på det afrikanske kontinent med en høj levestandard efter afrikansk målestok. Grundet forskellige konflikter i området må Ghana tage sig af tusinder af flygtninge.

Blandt landbrugsprodukter der eksporteres er kakao (verdens største producent), jordnødder, majs, shea-nødder, bananer og tømmer.

Landområderne i Ghana og i særdeleshed i Accra’s bagland er ændret meget gennem flere hundrede år. Store kongedømmer befandt sig her. Efter den engelske kolonisation blev den eksisterende skov stærkt udnyttet.

Accra_5_L.jpg

Den oprindelige skov, hvis der overhovedet findes noget deraf, er beliggende i mindre klumper især på fjerne bjergskråninger i den sydlige del af landet og naturbeskyttelse af disse er et vigtig emne i dag.

Ghana udnytter primært vandkraft fra Akosombo dæmningen ved Volta floden cirka 80 kilometer opstrøms for kysten. Det var især pga. aluminiums-industrien at kraftværket blev opført. Ghana’s stor bauxite forekomster udnyttes ikke, men rå-bauxite eksporteres.

Ghana forsyner Benin og Togo med det meste af deres elektricitet. På grund af forøget brug af vand til kunstvanding længere opstrøms så er el-produktionen fra kraftværket reduceret. I stedet bruges olie og gas fra Nigeria som supplement til energiforsyningen i dag.

Lær mere om Accra i projektet Ghana: byudvikling i Accra .