Baggrund | VG3

Projecter »

4067
Baggrund

På Azorerne bor der ca. 250.000 mennesker. Vædderen lagde til i hovedstaden Ponta Delgada.

Sao_Miguel_20010329_F.jpg

Der bor ca. 250.000 mennesker på Azorerne, hvor nær 90 % af befolkningen bor på øerne São Miguel, Terceira, Faila og Pico. São Miguel er hovedøen med mere end halvdelen af indbyggerne og hvor også hovedstaden Ponta Delgada ligger. Det var her Vædderen lagde til.

Azorerne er i dag en selvstændig portugisisk region. Næsten alle øerne er af vulkansk oprindelse, og er en del af den midtatlantiske højderyg, dvs øerne er toppen af endog særdeles høje bjerge, der står på havets bund. Det højeste punkt over havoverfladen er vulkankrateret på Pico som er 2.315 m over havet. Mere information om den midtatlantiske højderyg fås i projektet Midtatlantiske spredningszone

Se et billede af vulkanen på Pico: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Pico.jpg.
Det seneste vulkanudbrud var i 1954.

Øernes placering gør at den økonomiske eksklusive zone dækker mere end 1 million km2, hvilket er et stort areal i forhold til øernes egne 2.300 km2. Den økonomiske eksklusive zone giver ret til fiskeri samt udvinding af råstoffer. På grund af Golfstrømmen nyder øerne godt at et mildt klima med et gennemsnit på 24 grader celcius i den varmeste måned og 5 grader i den koldeste. Øernes planteliv er meget varieret og rigt.

Se et oversigtskort over Azorerne, fotos samt almen information på: http://www.azores.dk/dkindex.htm

Landsat ETM
Landsat ETM er en amerikansk jordobservationssatellit med en opløsning på 30 m x 30 m. De billeder den optager egner sig fortrinligt til at få overblik over arealanvendelsen i et større område.

São Miguel

Sao_Miguel_20010329_L.jpg

Download billedet i fuld størrelse
Sao_Miguel_20010329

Billedet er et såkaldt falskfarve billede, hvor det nærinfrarøde bånd, det røde bånd og det grønne bånd er gengivet i det henholdsvis røde, grønne og blå billedplan.

Pico, São Jorge (den aflange), Graciosa og Terceira

Pico_t20001119_L.jpg

Download billedet i fuld størrelse
Pico_t20001119

Billedet er et falskfarve billede, hvor det nærinfrarøde bånd, det røde bånd og det grønne bånd er gengivet i det henholdsvis røde, grønne og blå billedplan.