Anders Emil Rasmussen | VG3

Anders Emil Rasmussen

Anders Emil Rasmussen er antropolog med speciale i Stillehavets kulturer og har også baggrund som langturssejler.

Anders Emil Rasmussen er ansat som ph.d.stipendiat ved Aarhus Universitet og har derudover også en baggrund som langturssejler.

Anders Emil Rasmussen er ansat som ph.d.stipendiat ved Aarhus Universitet ved Afdelingen for Antropologi og Etnografi, men har derudover også en baggrund som langturssejler.

Se Anders Emil Rasmussen på Aarhus Universitet.

Anders lavede sit første feltarbejde i Papua Ny Guinea med fokus paa byggeri af Manusprovinsens traditionelle udriggerkanoer, hvor han gennem et halvt år boede og arbejdede sammen med kanobyggere i området. Han har besøgt omraadet jævnligt gennem de sidste tre år. På nuværende tidspunkt arbejder han på et projekt, som fokuserer paa de forandinger som introduktionen af pengeøkonomi har for små samfund, som dem man finder Manus, Papua Ny Guinea.

Anders deltog i projektet Globalisering i fortid og nutid - etnoarkæologiske undersøgelser i Manus, PNG (Papua Ny Guinea) 2006-2007 , som er beskrevet i bogen fra Dansk Ekspeditionsfond ’Galathea 3 2006-2007’. Projektet deltog land-baseret i Papua Ny Guinea.

Projects

Mbukekanoer_fotoJeanetteVarberg2.jpg

Den nyeste forskning antyder at Ny Guinea og øerne i Manusprovinsen blev koloniseret for allerede 50.000 – 35.000 år siden.

Videos

Antropolog Jeanette Varberg udgraver skelet fra lapita-kulturen i Papua Ny Guinea. © Christian Suhr Nielsen.

Antropolog Anders Emil Rasmussen er med på outrigger kano i Stillehavet. © Christian Suhr Nielsen.