Øvelser | VG3

Projecter »

4062
Projekt
Øvelser

Thorshavn opstod i sin tid som en naturhavn, men er sidenhen blevet udviklet til den fuldt moderne havn som den er i dag. Havnen er livsnerven fra Færøerne og til omverdenen.
Følgende øvelser kan laves både på papir og ved hjælp af LEOWorks, hvis man har adgang til LEOWorks, vil det anbefales, fordi man bedre kan zoome ind og se detaljer.

Brug QuickBird billedet
Spørgsmål

  1. Hvor lå den oprindelige naturhavn? Orientér dig godt i billedet og prøv at vurdér hvad der er bygget sidst og som ikke var en del af den oprindelige naturhavn.
  2. Undersøg de forskellige anlæg, både, fartøjer, kajer og moler. Hvilke funktioner har havnen? Der er mindst 5 helt essentielle funktioner for et samfund.

Svar: godstransport (container havn), passagertransport (stor passagerbåd i havnen), olie indskibning og lager (olie depoter), skibsværft (dok) og lystbåde.

Brug ENVISAT radar billederne
Spørgsmål

  1. Prøv at estimere vindretningen. Når bølger bryder fremstår de meget lyse i et radar billede.
  2. Sammenlign de to ENVISAT radar billeder og identificer bebyggelser, prøv om du kan se forskel på boliger og industri.
  3. Sammenlign det højopløselige ENVISAT radar billede med QuickBird billedet. Er det rigtigt at det specielle punkt-spreder filter gør at bygninger, skibe, olie lagre mv kan identificeres nemt i radar billedet?