Vejrudsigt for Galathea 3 | VG3

Vejrudsigt for Galathea 3

Vejrmodellen som beregnede vejrudsigterne under Galathea 3 ekspeditionen. Udforsk de mange beregninger og lav dine egne vejr udsigter Præcis som meteorologerne!

Til lærerne
Det er meningen med dette projekts øvelser at give en introduktion til numeriske vejrudsigter samt en smagsprøve på hvordan man kan undersøge de resulter som kommer ud af en vejrmodel. Vi håber at det vil give jer blod på tanden til selv at undersøge data og måske få en fornemmelse af hvordan atmosfæren opfører sig rundt omkring i verden, hvor godt rammer en vejr model osv. – God fornøjelse

Introduktion
Her har du muligheden for selv at lave vejrudsigter præcis, som meteorologerne på DMI, Risø og i fjernsynet gør det. – Du kan oven i købet lave dine udsigter for alle de eksotiske steder som Galathea 3 ekspeditionen besøgte undervejs. – Hvor koldt kunne man forvente det blev da skibet besøgte Sydpolen og kunne ekspeditionens deltagere forvente at opleve snevejr. Du vil måske hellere lave dine udsigter i de varme troper og kan derfor også lave udsigter for de tropiske Salomon øer, som ekspeditionen også besøgte.

Findes i: Ge