VirtuelGalathea3.dk har nået 1 million brugere | VG3

Skrevet af hasager,
tir, 04/30/2019 - 11:34

Title

VirtuelGalathea3.dk har nået 1 million brugere

Siden 2008 har elever fra hele landet brugt hjemmesiden virtuelgalathea3.dk til studiebrug på baggrund af den vel

Siden 2008 har elever fra hele landet brugt hjemmesiden virtuelgalathea3.dk til studiebrug på baggrund af den velkendte Galathea 3-ekspedition. I alt 100 undervisningsprojekter er det blevet til, og nu har hjemmesiden også rundet 1. million besøg. Den 24 april 2019 har antallet af besøgende på hjemmesiden rundet 1. million, fortæller Charlotte Bay Hasager, seniorforsker på DTU Vindenergi og ansvarlig for Virtuel Galathea3: 

”Vi er simpelthen så glade og stolte af, at vores forskning stadig bliver brugt i undervisningsøjemed mere end 10 år efter, vi startede op på projektet,” siger hun og fortsætter:

”Vi kan se, at projektet stadig er meget populært. I marts i år havde vi 21.317 besøgende. Vi har aldrig før været over 20.000 på en måned.”

”Undervisningsmaterialet er primært naturvidenskabeligt og tværfagligt, hvilket inspirerer elever til at vælge uddannelse og karriere inden for disse discipliner. Det er i tråd med vision for Galathea 3-ekspeditionen. Det er en overvældende succeshistorie at elever i danske skoler har dette værdifulde undervisningsmateriale gratis tilgængeligt,” siger hun afslutningsvist.

DTU Vindenergi koordinerer virtuelgalathea3.dk på vegne af hundredvis af forskere fra Galathea 3, journalister, lærere og daværende elever, der alle har bidraget til at skabe materialet på hjemmesiden.