Kolonisering af øer i Stillehavet | VG3

Kolonisering af øer i Stillehavet




Sensationelt dansk fund af skelet, se historien i Politiken den 17. november 2008 og Dansk Indiana Jones med graveskeen i egen hånd den 18. november 2008
(Bemærk, åbner et nyt vindue!)

Thor Heyerdals dristige sejlads over Stillehavet med Kon Tiki for 60 år siden, skyldtes hans nagende trang til at forklare et mysterium: hvorfra kom Stillehavets folk? Han forsøgte som den første at forstå koloniseringen af Stillehavet - én af menneskehedens største præstationer.

På få hundrede år spredtes en gruppe mennesker – polynesiernes forfædre - på simple udriggerkanoer. Hvordan kunne denne lange rejse fra Sydøstasien i vest via øerne i Bismarckhavet nord for Papua Ny Guinea til Påskeøen i øst - mere end 13.000 km lade sig gøre, hvorfra kom disse folk? Hvor mange af dem kom der? Og hvor hurtigt og hvilke sprog talte de? Efter 60 års forskning er der endnu mange uløste spørgsmål.

På Galathea 3 Ekspeditionen tog et team af arkæologer og antropologer fra Institut for Antropologi, Arkæologi og Lingvistik, Humanistisk Fakultet, Aarhus Universitet ud for at undersøge bl.a. dette på de små øer i Manusprovinsen, som er den mindste provins i Papua Ny Guinea og en forpost til Stillehavets fjerne øriger.

Fag: geografi, biologi, historie og fysik gymnasier og hf.

Findes i: FyGeBiHiNFATNV
Mbukekanoer_fotoJeanetteVarberg2.jpg