Sabine Karg | VG3

Sabine Karg

Sabine Karg er arkæobotaniker og studerer madkultur og krydderihandel i Tranquebar i kolonitiden.

Sabine Karg, Seniorforsker ved Danmarks Oldtid, Nationalmuseets Naturvidenskabelige undersøgelse NNU, Nationalmuseet. M.A., Dr.rer.nat. Uddannet i arkæologi og botanik ved universiteterne i Tübingen (Tyskland) og Basel (Svejts). Sabine Karg er ekstern lektor ved Københavsn Universitet ved Forhistorisk arkæologi, SAXO-Institut.

Sabine Karg er seniorforsker ved Nationalmuseet. Ansat som museumsinspektør/Seniorforsker ved Nationalmuseet Naturvidenskabelige Undersøgelser siden 1999.

Sabine er ekstern lektor Københavns Universitet og Sabine skal undervise i "The archaeology of plant foods" i 2009. Se mere om kursus her http://sis.ku.dk/kurser/viskursus.aspx?knr=105450&sprog=1&forrige=51180
på Forhistorisk arkæologi, SAXO-Institute.

Tidligere: Post-doctoral research associate ved universiteterne i Leiden og Amsterdam (Holland).

Sabine arbejder med plantefund fra arkæologiske udgravninger og naturlige aflejringer.

Særlige interesseområder:
Sammenhængen mellem vegetationsudviklingen og forhistorisk - og middelalder landbrugssystemer.
Nytteplanternes kulturhistorie.
Etnobotanik.
Integrerede studier i arkæologi.
Palaeoklimaforskning.
Undervisning og formidling af videnskabelige resultater.

Sabine er projektleder af projektet Diffusions- og innovationsstudier ad den danske madtradition på Tranquebar beskrevet i bogen fra Dansk Ekspeditionsfond ’Galathea 3 2006-2007’.

Projektet er en del af Tranquebarinitiativet se http://www.natmus.dk/sw53644.asp og http://www.galathea3.dk/dk/Menu/Forskning/Nationalmuseets+Tranquebar+Ini...

Sabine har udgivet bogen Medieval food traditions in Northern Europe, se http://www.saxo.com/dk/author/sabine-karg.aspx

En liste over Sabines publikationer, se http://www.nnu.dk/makro/Publ%20SK%202-2008.pdf

Sabine arbejder med gamle kornsorter på Lejre forsøgscenter http://www.lejrecenter.dk/LEJRE-REDDER-UDRYDDELSESTRUEDE-KORNSORTER.809....

Projects

12-gadekokken.jpg

Madkulturen i kolonitidens Tranquebar og handelen med fødevarer studeres arkæobotanisk.

Stages